Menu Chevron Search Zoom Share Share art My list My list items Add to list Added to list Close List Carousel Info Trash Coffee Tickets Edit Drag

Nandita Kumar

Useita teoksia

2012, 2013, 2016

eLEMenT: EARTH (2012)
pOLymORpHic hUMansCApE
(2013)
The Unwanted Ecology
(2016) 

Veistokset

Kolmen lasipullon sisään on rakennettu interaktiivisia pienoismaailmoja. Niissä yhdistyvät piirilevyt ja komponentit, kuvat kasveista sekä rakennetun ympäristön yksityiskohdat. Teokset luovat tulevaisuudenkuvia, joissa luonto ja teknologia toimivat yhdessä. Nandita Kumar haluaa herättää keskustelua ihmisen ja luonnon yhteydestä sekä kestävästä kehityksestä.

eLEMenT: EARTH: Pulloon luotu äänimaisema kuvaa alkuräjähdystä sekä sateen, tuulen, valaiden ja lintujen ääniä. Ääniä tuottavat piirilevyt ovat osa koristeellista kasvillisuutta. Osan teoksen tarvitsemasta energiasta tuottaa puu, jonka lehtinä on aurinkokennoja. Liike teoksen ympärillä vaikuttaa teokseen: se saa aikaan ääniä, jotka kuvaavat ihmisen toimintaa ja vaikutusta ympäristöön.

pOLymORpHic hUMansCApE: Vuorovaikutteisen teoksen pienet videoruudut näyttävät urbaania elämää. Liike teoksen ympärillä vaikuttaa ruutuihin: luonnonläheiset näkymät vaihtuvat kuviin hallitsemattomasta kaupungistumisesta. Taiteilijaa kiinnostaa, miten kaupunki elinympäristönä muovaa ihmisen tietoisuutta. Hän haluaa suunnata huomion Intian suurkaupunkeihin, joiden suunnittelematon kasvu ylittää kaupungin kantokyvyn, synnyttää slummeja ja vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin.

The Unwanted Ecology: Teoksen lähtökohtana ovat rikkakasvit, joita taiteilija on kerännyt studionsa ympäristöstä Intian Goassa. Hän on antanut kullekin kasville oman äänitaajuuden, jotka soivat pullossa. Rikkaruohoiksi nimitetään kasveja, jotka ovat väärässä paikassa ja siksi ei-toivottuja. Monilla rikkakasveilla on kuitenkin lääkinnällisiä vaikutuksia, joita nykyihmiset tuntevat huonosti. Teokseen liittyvä kirja kertoo rikkakasvien rohdoskäytöstä.

Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen

Nandita Kumar

Syntynyt 1981 Mauritiuksella
Asuu Mumbaissa & Aucklandissa

{{ $t('artwork_map') }}

3. kerros